Hinder scheepvaart Stevincomplex

390

Rijkswaterstaat voert van september tot en met december onderhoudswerkzaamheden uit aan de noordelijke draaibrug van het Stevincomplex bij Den Oever; de Noord-Hollandse kant van de Afsluitdijk. Tijdens de werkzaamheden is één doorvaartrichting ter hoogte van de draaibruggen afgesloten voor de scheepvaart. Dit heeft gevolgen voor zowel de beroepsvaart als de recreatievaart.

Hinder scheepvaart StevincomplexHet betreft grootschalig onderhoud dat de draaibrug nodig heeft, zoals revisie van de aandrijving, het reinigen van het draaipunt en het vervangen van de slijtlaag van het brugdek.

Hinder scheepvaart

Tijdens de werkzaamheden moet het scheepvaartverkeer rekening houden met een langere vaartijd van vijf tot tien minuten. Mogelijk oponthoud wordt veroorzaakt omdat vaarwegverkeer vanuit de Waddenzee en IJsselmeergebied, voor het passeren van de draaibruggen, op elkaar moet wachten, waardoor de schuttijd af en toe kan oplopen. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren. (Bron: RWS)

Bekijk alle foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek in het Oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief