High cube 40 voets container wordt de nieuwe standaard

473

High cube 40 voets containers lijken de nieuwe standaard te worden in het maritieme containervervoer. Volgens maritiem onderzoeksbureau Drewry maken de high cube containers eind 2013 al de helft uit van alle containers.

Het aantal maritieme high cube containers steeg vorig jaar met zeven procent. Dat is een hogere groei dan de 4,3 procent van de wereldwijde aantal High cube 40 voets container wordt de nieuwe standaardcontainers. De groei van de high cube containers zet volgens Drewry door in de jaren tot 2017. Per jaar verwacht het bureau een stijging van vijf procent.

Leasemarkt

De groei in de high cube containers moet volgens Drewry vooral komen uit de leasemarkt. ‘Leasebedrijven kunnen sneller investeren in nieuwe en andere containers. De rederijen hebben nog steeds te weinig kapitaal om in nieuwe containers te investeren zodat ze voorlopig gebruik blijven maken van huurcontainers.’

Drewry verwacht overigens niet dat de productie van containers op korte termijn veel gaat stijgen. ‘De laatste tien jaar hebben we een jaarlijkse productie gehad van rond de drie miljoen teu per jaar. Dat gaat niet veel veranderen.’ (Bron: Drewry)

Lees ook:
Voorlopig geen geld voor verhogen bruggen containervaart

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief