HiCASS systeem van Hyundai voorkomt aanvaringen op zee

492

Hyundai Heavy Industries (HHI) heeft een systeem ontwikkeld waarmee aanvaringen op zee voorkomen kunnen worden. Het bedrijf presenteerde het zogenaamde Hyundai Intelligent Collision Avoidance Support System (HiCASS) woensdag in Korea.

HiCASS systeem van Hyundai voorkomt aanvaringen op zeeHet HiCASS systeem kiest zelf de optimale route op zee en voorkomt aanvaringen met schepen en andere obstakels binnen een afstand van vijftig kilometer. De verbeterde nauwkeurigheid van het systeem zorgt ervoor dat het systeem het gevaar afhankelijk van het type schip, de weersomstandigheden golfhoogtes en windsnelheden kan inschatten. HiCASS geeft dan de waarschuwing ‘caution’, ‘urgent’ en ‘Danger’.

Samen met andere systemen zoals Automatic Radar Plotting Aid (ARPA), Automatic Identification System (AIS) en Electronic Chart System (ECS), kan HiCass de plek lokaliseren volgens de International Regulations for Preventing Collisions at Sea (COLREGS).

Testen

HHI heeft het systeem inmiddels getest op een containerschip van 13.800 teu en een LNG-tanker. Na testen op de lange afstanden, denkt HHI het systeem in 2016 op de markt te brengen. (Bron: HHI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief