Hester Duursema stopt als directeur BLN Schuttevaer

1160
Hester Duursema was sinds 2011 nauw betrokken bij de binnenvaart. (Foto Erik van Huizen)

ROTTERDAM Hester Duursema stopt als algemeen directeur van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Duursema vindt dat het tijd is om het stokje over te dragen. Voorzitter Roland Kortenhorst en het BLN-bestuur hebben respect voor het besluit van Hester Duursema.

Hester Duursema is sinds 2011 nauw betrokken bij de binnenvaart. Eerst als extern adviseur in het transitietraject naar de oprichting van BLN toe en vervolgens in de rol van algemeen directeur. Met een stip op de horizon en een professionele organisatie heeft Hester Duursema er alle vertrouwen in dat de binnenvaart en BLN-Schuttevaer een goede toekomst tegemoet gaan. ‘Ik ben erg verknocht geraakt aan de sector en ik zie nog heel veel mooie kansen. Tegelijkertijd realiseer ik me dat bij elke fase van een organisatie een bepaalde persoon aan het roer zou moeten. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Ik heb samen mogen werken met een gepassioneerd bestuur en zeer deskundige collegae. Ik heb de sector ervaren als een zeer betrokken bedrijfstak vol met mensen die trots zijn op hun vak en die bereid zijn om de schouders eronder te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolger met de huidige organisatie een volgende stap zal zetten in de verdere ontwikkeling van onze vereniging en de sector.’

‘Iets moois neergezet’
Kortenhorst en het BLN-bestuur zijn er trots op dat de vereniging zo lang heeft kunnen samenwerken met Duursema. ‘Zeker als je je realiseert waar we nog maar een paar jaar geleden, als kersverse vereniging, stonden, dan neem ik mijn petje af voor wat Hester voor ons betekend heeft. Geweldig zoals zij deze organisatie mede heeft opgebouwd en zoals zij zowel nationaal als internationaal de vereniging gepositioneerd heeft. Als Koninklijke BLN-Schuttevaer dóen we ertoe.’

Kortenhorst geeft aan er begrip voor te hebben dat Duursema een nieuwe stap in haar loopbaan wil maken. ‘We gunnen Hester een volgende stap in haar carrière. Ze heeft hier iets moois neergezet dat uitstekend draait, en dan kan ik mij voorstellen dat er een moment komt dat je nieuwe wegen in gaat slaan. En ook daarin zal ze zeker net zo presteren als ze bij ons heeft gedaan!’

Lees hier het interview met Hester Duursema uit 2014