Hester Duursema nieuwe secretaris-generaal ESO

780

BRUSSEL – BLN-directeur Hester Duursema (32) is de nieuwe secretaris-generaal van de Europese Schippers Organisatie (ESO). Duursema volgt de aftredende Henk van der Velde (68) op.

Hester Duursema wil met BLN meer inspelen op behoefte ledenDuursema was als vertegenwoordiger van Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) al langer lid van de ESO. ‘Ik ben blij en voel me vereerd met deze benoeming en het vertrouwen in mij’, zei Duursema zaterdag 28 februari bij haar benoeming. ‘Ik ben blij op Europees niveau voor de binnenvaart te kunnen werken. Het is een verantwoordelijke taak, maar ik voel mij daarbij goed gesteund door collega’s binnen de ESO.’
Als een van de belangrijkste taken ziet Duursema de transitie van de binnenvaart naar een minder afhankelijke en sterke sector.

Verrast

Van der Velde was verrast door de mooie woorden toen hij bekend maakte te stoppen als secretaris-generaal. ‘Ik denk dat een tijdige opvolging het beste is voor de voortzetting van elke organisatie. Ik kijk met dankbaarheid en tevredenheid op mijn tijd als secretaris-generaal en dank iedereen die zich op de een of andere manier heeft ingespannen ten behoeve van de binnenvaart.’
Van der Velde blijft voor de ESO kantoorzaken behandelen en vertegenwoordigt de ESO indien nodig naar buiten toe. (Bron: ESO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief