HES slaat meer bulk over

469

HES Beheer heeft in de eerste helft van dit jaar de aanvoer van bulkproducten met 6,9 procent zien stijgen. Het nettoresultaat steeg met negentien procent tot 13,1 miljoen euro.

Alle marktsegmenten zoals kolen, industriële mineralen, agribulk/biomassa en olieproducten vertoonden groei. Vooral de overslag van ijzererts trok fors aan, dankzij assistentiewerkzaamheden die tijdelijk van aard waren.

HES Beheer wil Franse ATIC Services overnemenNiet goed te vergelijken

Het bedrag van 13,1 miljoen betreft volgens HES een genormaliseerd nettoresultaat. ‘Het nettoresultaat over het eerste halfjaar van 2014 van 9,3 miljoen euro is niet goed vergelijkbaar met de 21,8 miljoen euro van het eerste semester van vorig jaar. Zoals eerder is bekendgemaakt, zijn de (half)jaarcijfers 2013 aangepast in verband met een eenmalige herwaardering van  + 10,8 miljoen euro van de eerste 50%-deelneming in Botlek Tank Terminal (BTT).’

Overname ATIC

Het nettoresultaat over het eerste halfjaar 2014 werd negatief beïnvloed door bijzondere kosten van 3,8 miljoen euro voor de overname van ATIC Services S.A. en de beoogde overname van HES Beheer zelf. (Bron: HES)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief