HES en Hestya onderhandelen verder

511

Hestya Energy krijgt van HES Beheer tot 15 mei de tijd voor de onderhandelingen voor een overname. Tot die tijd blijft de aanbieding van de grootaandeelhouders van HES van 45 euro per aandeel staan.

Begin maart schortte HES Beheer de aan Hestya verleende exclusiviteit in verband met een mogelijk openbaar bod op de HES-aandelen nog op. Deze exclusiviteit liep op 28 februari af.

‘Niet verkopen’
HES Beheer wil Franse ATIC Services overnemenEind februari protesteerden ongeveer honderd werknemers van de havenondernemingen OBA, EBS, RBT, OVET, EMO en BTT nog een poortactie bij de poorten van alle havenondernemingen. Met de actie wilden de werknemers een duidelijk signaal afgeven aan HES Beheer om haar aandelen niet te verkopen aan het private equity fonds Hestya Energy. Doet het bedrijf dat wel, dan zal het personeel zich beraden op verdere acties om zo de aandelen verkoop tegen te gaan.

Naast de werknemers, zijn de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen ook tegen de aandelen overdracht. Ruud Wennekes, bestuurder FNV Havens: ‘Het is terecht dat het personeel zich laat horen. Zij zitten immers in onwetendheid over hun baan wanneer HES Beheer de aandelen verkoopt.’

Hazewinkel
De ondernemingsraden van de havenondernemingen maakten eind februari ook bekend wellicht een kort geding tegen HES Beheer te gaan voeren. Zij vonden dat de Raad van Commissarissen voltallig moet zijn, voordat de aandelen verkocht kunnen worden. Sinds het aftreden van topman Harmen Sliep, is de raad niet meer compleet.

HES Beheer stelde onlangs Herman Hazewinkel aan als adviseur van de raad van commissarissen van HES Beheer. Hazewinkel versterkt de raad van commissarissen in ieder geval met betrekking tot het mogelijk openbaar bod in contanten door Hestya Energy. (Bron: HES Beheer)

Volg TotaalTrans op Twitter