HES Beheer verwacht vijf procent minder winst over 2013

487

HES Beheer verwacht dat de winst over 2013 vijf procent lager uitkomt dan in het jaar ervoor. Het bedrijf denkt 24,3 miljoen euro winst te maken, in 2012 bedroeg de winst nog 25,6 miljoen euro.

HES Beheer praat over mogelijke overnameDe bijdragen van EBS en OVET waren lager. Met name EMO, BTT en OBA genereerden een hogere bijdrage.

ATIC
De daling is te wijten aan bijzondere kosten in verband met due diligence onderzoek voor de mogelijke ATIC transactie. Het verwachte operationele resultaat van het laatste kwartaal is gelijk aan dat van het jaar daarvoor en bedroeg € 7,6 miljoen, het op een na beste kwartaal ooit.

Overslag groeit
De overslag van bulkgoederen is verder gegroeid, van 33,3 miljoen naar 37,9 miljoen ton. De sterkste stijging deed zich voor in de kolenaanvoer, maar ook de aanvoer van industriële mineralen – vooral ijzererts- en olieproducten nam toe. De aanvoer van agribulk nam fractioneel af. De vraag naar opslag was duidelijk minder dan vorig jaar, waardoor de huuropbrengsten achterbleven. (Bron: HES Beheer)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter