HES Beheer praat over mogelijke overname

897

HES Beheer in Rotterdam wordt mogelijke overgenomen. Door welke partij wil het bedrijf niet bekendmaken.

‘HES Beheer heeft kennisgenomen van recente speculaties rond een mogelijk openbaar bod op de aandelen van de vennootschap’, schrijft het bedrijf in een persbericht. ‘Wij zijn in gesprek met een partij, die heeft aangegeven HES Beheer praat over mogelijke overnamemogelijk interesse te hebben in het verwerven van alle uitstaande  aandelen van de vennootschap. HES Beheer heeft begrepen dat in dat kader een mogelijk openbaar bod wordt onderzocht. Dit onderzoek kan wel of niet uitmonden in een openbaar bod. Indien en wanneer nodig zullen nadere mededelingen worden gedaan.’

Speculaties doen ook al de ronde in de logistieke markt. Zo wordt gesproken over een containerbedrijf of private-equityfondsen.

Stuwadoren
HES Beheer werd in 1908 opgericht en is houdstermaatschappij van bedrijven die logistieke diensten in havens verlenen. Stuwadoren is de kernactiviteit. Het gaat om het lossen en laden van droge en natte bulkproducten in en uit zeeschepen, coasters, lichters, treinen en vrachtauto’s en om grootschalige open en gesloten opslag. Deze bulkproducten zijn voornamelijk bestemd voor industriële eindgebruikers en worden onder meer gebruikt als grondstoffen voor de energiemarkt, de staal- en aluminiumindustrie en de voedingsmiddelenindustrie. Op jaarbasis wordt door de bedrijven binnen de HES-groep 60 tot 70 miljoen ton aangevoerde tonnen gelost.

Nederland en VK
Het leeuwendeel van de activiteiten ligt in Nederland. Daarnaast is de vennootschap actief in het Verenigd Koninkrijk (VK). Een van de minderheidsdeelnemingen heeft vestigingen in elf verschillende landen, waaronder Frankrijk, België en Polen. Dit bedrijf heeft stuwadoren en binnenvaart als kernactiviteiten.

Deelnemingen HES Beheer:
– European Bulk Services (E.B.S.) B.V. (100%)
– Botlek Tank Terminal B.V. (100%)
– New Holland Bulk Services Ltd. (100%)
– OBA Group B.V. (50%)
– OVET Holding B.V. (33,3%)
– Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO) B.V. (31,0%)
– Rotterdam Bulk Terminal B.V. (50%)
– ATIC Services S.A. (22%)
– Vulcaanhaven Storage B.V. (15%)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter