HES Beheer koopt logistiek dienstverlener ATIC voor 155,4 miljoen

510

HES Beheer betaalt 155,4 miljoen euro aan ArcelorMittal voor een belang van 78% in logistiek dienstverlener ATIC Services. HES heeft al een belang van 22% in ATIC.

HES en ArcelorMittal tekenden 29 april een koopovereenkomst voor de overdracht van ArcelorMittal’s 78% belang in ATIC aan HES Beheer. Met de transactie wordt HES Beheer 100% eigenaar van dit bedrijf.

HES Beheer koopt ATIC voor 155,4 miljoenVerkoop OVET
Eveneens op 29 april werd een koopovereenkomst getekend voor de verkoop door HES Beheer aan Oxbow Coal van een 50,1% belang in OVET Holding. De verkoopprijs hiervan bedraagt 65,2 miljoen euro.

De opbrengsten van de voorgenomen verkoop van OVET Holding worden deels gebruikt om de beoogde acquisitie van het 78% belang ATIC te bekostigen. Het restant van de koopsom wordt via bankleningen gefinancierd. De financiering bestaat uit een lening van 100 miljoen euro en 10 miljoen euro voor werkkapitaal. Daarnaast keert ATIC meteen na de levering van de aandelen een superdividend van circa  € 15 miljoen uit aan HES Beheer.

Overname door Hestya
In geval het openbaar bod door Hestya Energy op alle uitstaande aandelen van HES Beheer niet doorgaat, is het bestuur voornemens om het eigen vermogen te versterken.

Beide transacties en de daarbij behorende financiering worden ter goedkeuring worden voorgelegd aan een buitengewone vergadering van aandeelhouders (BAvA) op 23 juni. (Bron: HES Beheer)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief