Herstel spoor Borne op schema

799

Het herstel van het spoor bij Borne ligt volgens ProRail op schema. Indien de spoorwegbeheerder de laatste dag geen tegenslagen tegenkomt, kunnen vanaf maandagmorgen 5.00 uur weer treinen over het spoor.

Herstel spoor Borne op schemaProRail moet bij Borne na de ontsporing van een goederentrein op woensdag, een compleet nieuw spoor aanleggen. Zo’n 6.000 dwarsliggers en een flink aantal kabels, leidingen en veiligheidsinstallaties zijn over een lengte van 4 kilometer kapot. Dat betekent dat ProRail een compleet nieuw stuk spoor moet aanleggen in Borne. ‘Een flinke klus waar we normaal gesproken 1,5 jaar aan voorbereiding voor nodig hebben. We willen nu de klus in zo kort mogelijke tijd klaren zodat reizigers zo snel mogelijk weer gebruik kunnen maken van het spoor. 4,5e dag blijkt het snelst haalbare. Een flinke klus dus.’

Alternatieve route
Als gevolg van de stremming van het spoor rijden de goederentreinen een alternatieve route kiezen. Dit leidt tijdelijk tot meer goederentreinen op het traject langs het Twentekanaal (Zutphen-Hengelo).

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter