Herstel hefbrug Waddinxveen

755

WADDINXVEEN – De voorbereidingen van de herstelwerkzaamheden van de Hefbrug Waddinxveen zijn in volle gang. De hefbrug raakte beschadigd nadat in april een werkschip vast kwam te zitten onder de brug. De hefbrug werd na de aanvaring ontruimd in verband met het onstabiel hefdeel.

Herstel hefbrug WaddinxveenInmiddels heeft de provincie opdracht gegeven aan het ingenieursbureau van Hollandia voor de start van de voorbereidende herstelwerkzaamheden. Eind juli starten de eerste specialistische herstelwerkzaamheden aan het bewegende deel van de brug op de werf bij Hollandia.

Eind november

Op 17 augustus wordt de steiger opgebouwd bij de heftoren aan de centrumzijde en op 24 augustus starten hier de herstelwerkzaamheden. De werkzaamheden aan heftoren B (N207-zijde) starten medio september. Eind september zijn de herstelwerkzaamheden aan de heftoren centrumzijde afgerond. De werkzaamheden aan heftoren B zijn het meest ingrijpend en lopen tot en met medio november. Daarna wordt het bewegende deel van de brug ingevaren en verbonden aan de heftorens. De maand november wordt benut om de hefbrug in bedrijf te stellen, zodat deze eind november weer volledig operationeel is.

Schaderegeling

De provincie en gemeente trekken samen nauw op voor een spoedig herstel van de hefbrug. Ze zijn regelmatig in gesprek met de ondernemers en zoeken samen naar mogelijkheden om ondernemers te ondersteunen. Een van de mogelijkheden is bijvoorbeeld dat de provincie de ondernemers in Waddinxveen een schaderegeling aanbiedt. Het voordeel voor de ondernemer is dat hij geen civielrechtelijke procedure hoeft te starten om een gedeelte van de schade mogelijk vergoed te krijgen en de ondernemer eerder weet waar hij aan toe is. De provincie heeft met de ondernemers afgesproken, dat de provincie binnen vier weken laat weten waar ze hun claim kunnen indienen en hoe deze wordt behandeld. Daarnaast heeft een groep actieve ondernemers de facebookpagina HEF FUN gelanceerd, waarop actuele informatie over de hefbrug en acties van ondernemers te lezen zijn.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief