Herfstweer zorgt maandag voor een zware ochtendspits

414

De Verkeers Informatie Dienst (VID) verwacht maandag lange files tijdens de ochtendspits. Een piek van 300 tot 350 kilometer aan totale filelengte behoort tot de mogelijkheden. Bij incidenten kan dit nog verder oplopen. Oorzaak is het regenachtige weer en stevige wind tijdens de ochtendspits.

Herfstweer zorgt maandag voor zware ochtendspitsNaar verwachting van de weerdiensten trekken tijdens de ochtendspits twee regengebieden over het land. Tijdens de spits neemt de wind toe naar krachtig tot hard. Met name in de kustprovincies kan het flink waaien.

De VID raadt weggebruikers aan ruim voor vertrek de actuele verkeersinformatie te raadplegen. De laatste keer dat de ochtendspits boven de 300 kilometer piekte was donderdag 10 oktober. Toen waren de weersomstandigheden vergelijkbaar.

Hagelbuien
Zondag hinderden hagelbuien al het verkeer en zorgden voor winterse taferelen op de snelwegen in het midden van het land. Het asfalt van de snelwegen raakt bedekt met een flinke laag hagel, waardoor files ontstonden.

De hagel op de rijbaan zorgde hier en daar voor slippartijen. Zo kon op de A35 een automobilist zijn voertuig niet meer onder controle houden op het gladde wegdek en botste tegen de vangrail. Op de A27 vanuit Gorinchem naar Utrecht raakte bij Lexmond een auto van de weg en belandde in de sloot. Getuigen maken melding van een spekgladde rijbaan.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter