Hemelvaartweekend: Ernstige verkeershinder ring A10

487

Van woensdag 8 mei 21.00 uur tot maandag 13 mei 05.00 uur moeten weggebruikers rekening houden met ernstige verkeershinder op de ring A10, Amsterdam. De bestaande Coentunnel is dan namelijk volledig afgesloten voor het verkeer. Uitsluitend het reguliere openbaar vervoer en de nood- en hulpdiensten kunnen er nog doorheen. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd en omleiding via de Zeeburgertunnel, dat is de route A10-Noord, A10-Oost en A10-Zuid.

Hemelvaartweekend: Ernstige verkeershinder ring A10Om de nieuwe Tweede Coentunnel en de volledige Westrandweg in gebruik te kunnen nemen, is de aanleg van tijdelijke en definitieve aansluitende wegen noodzakelijk. De werkzaamheden hiervoor omvatten onder andere het verwijderen en aanbrengen van asfalt, grondlichamen, geleiderail, markering verkeerstechnische installaties, verlichting. Dit heeft zijn tijd nodig: een periode van ruim 100 aaneengesloten uren (vier dagen en vijf nachten volcontinu).

Afsluitingen en omleidingen
Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is volledige afsluiting van de bestaande Coentunnel voor al het verkeer onvermijdelijk. Ook het gedeelte van de A10-West ten noorden van de aansluiting S102 (Basisweg) tot aan de beide Coentunnels wordt afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A10-Noord, A10-Oost en A10-Zuid. Daarnaast is Amsterdam West en het Havengebied Westpoort lastig bereikbaar. Ook hier wordt het verkeer omgeleid. De adviesroutes staan aangegeven op de informatieborden langs de weg. Weggebruikers moeten rekening houden met een gewijzigde verkeerssituatie en een langere reistijd.

Alternatief vervoer
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers gebruik te maken van het openbaar vervoer. Hiervoor is er de mogelijkheid gebruik te maken van een vanAnaarBeter-kaartje voor trein (retour, 2e klas) op de trajecten Purmerend – Amsterdam CS, Uitgeest – Amsterdam CS, Amsterdam CS – Schiphol, en bus op de lijnen 301, 306 en 308. Dit kaartje kost €2,50. Meer informatie over de aanschaf en geldigheid van de kaartjes, is te vinden op de website vanAnaarBeter.

Daarnaast zet Rijkswaterstaat, in samenwerking met Stichting Westpoort Bereikbaar, op vrijdag 10 mei tijdens de ochtend- (06.00 – 10.00 uur) en avondspits (15.00 – 19.00 uur) extra gratis pendelbussen in tussen station Sloterdijk en Westpoort. Op de website van Westpoort Bus is de dienstregeling van deze bussen te vinden.

Informatie
Weggebruikers kunnen voor meer informatie over deze werkzaamheden gratis bellen naar 0800 – 8002 (zeven dagen per week van 06.00 – 22.30 uur) of kijken op de website vanAnaarBeter.