Helft vrachtwagenchauffeurs bij controle in overtreding

587

Bij een controle van het wegtransport in Groningen was onlangs de helft van de vrachtwagenchauffeurs in overtreding.

Totaal werden 55 vrachtwagencombinaties, waaronder 26 Nederlandse en 29 buitenlandse vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Hiervan Politieautowaren 16 Nederlandse en 12 buitenlandse chauffeurs in overtreding. In zeven gevallen werd tachograaffraude ontdekt, waaronder aangetoond magneet gebruik en het ontbreken van de verzegeling van bijvoorbeeld de sensor op de versnellingsbak.

Arbeidstijdenbesluit
In het kader van het Arbeidstijdenbesluit wegvervoer werden vijf overtredingen geconstateerd. Daarnaast kregen nog een aantal chauffeurs processen-verbaal voor overtredingen die genoemd zijn in de Regeling Voertuigen, zoals voor onder andere slechte banden, geen stootbalk, te hoge belading en overbodige verlichting.

Een bestuurder van een bus die tot kampeerauto was omgebouwd kreeg proces-verbaal omdat zijn voertuig zeventien stoelen had en hij niet in het bezit van rijbewijs D was. Omdat bestuurder een verbod had gekregen om niet verder te rijden en dit toch deed, kreeg hij opnieuw proces-verbaal. (Bron: Politie)

Volg TotaalTrans op Twitter