Helft meer faillissementen in de transportsector in mei

444

Het aantal faillissementen is de transportsector is in mei met vijftig procent gestegen tot 48. Dat meldt de website Faillissementsdossier.nl. In mei gingen vooral meer koeriersbedrijven en pakketbezorgers onderuit.

De website vindt de stijging van het aantal faillissementen in het transport opmerkelijk. ‘Juist in deze branche was er eind vorig jaar en Helft meer faillissementen in de transportsector in meiin de eerste vier maanden van 2014 sprake van een flinke daling.’

Daling

Overigens daalde het totaal aantal faillissementen in Nederland in mei met 33 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat is de grootste daling in een maand in de afgelopen twee jaar. De afgelopen maand gingen 829 bedrijven en instellingen bankroet tegen 1.231 in mei 2013.

Volgens de website is de daling een gevolg van het weer voorzichtig aantrekken van de economie in de laatste kwartalen van vorig jaar en het daaruit voortvloeiende herstel van het consumentenvertrouwen.

Over de eerste vijf maanden van dit jaar daalde het aantal faillissementen met ruim twintig procent tot 4.588. In veruit de meeste sectoren gingen deze periode minder bedrijven en instellingen op de fles. (Bron: Faillissementsdossier.nl)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief