Vrachtwagenchauffeur overlijdt bij brand in Heinenoordtunnel

664

Heinenoordtunnel tot morgen dicht vanwege vrachtwagenbrandDe Heinenoordtunnel in de A29 is woensdagmiddag afgesloten. In de tunnelbuis richting Bergen op Zoom staat een vrachtwagen in brand. De chauffeur van de truck is dood in de verbrande cabine aangetroffen. Eerste schatting is dat de Heijnenoordtunnel in zuidelijke richting niet voor morgenochtend weer beschikbaar is.

De tunnelbuis richting Rotterdam is afgesloten voor de hulpdiensten. Weggebruikers kunnen omrijden via de A16 (Dordrecht). Verkeer van en naar de Hoekse Waard kan gebruik maken van de N217, vanwege de problemen in de Heijenoordtunnel is de Kiltunnel in de N217 tijdelijk tolvrij gemaakt.

De vrachtwagen die in brand vloog zou daarvoor een klapband hebben gekregen waardoor de truck ging scharen. Daarbij kwam de vrachtwagen in aanrijding met een auto. De twee inzittenden van de auto raakten daardoor gewond. Een traumahelikopter is opgeroepen om assistentie te verlenen. Over de ernst van de verwondingen is verder niets bekend. (Bron: VID/Foto: Richard Krabbendam via Twitter)

Volg het filenieuws

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief