Heinenoordtunnel dinsdagnacht dicht

409

De Heinenoordtunnel gaat in de nacht van dinsdag 27 mei op woensdag 28 mei van 24.00 uur tot 05.00 uur dicht voor het verkeer vanuit Rotterdam richting Zierikzee/Roosendaal . Van 22.00 tot 24.00 uur is er in deze richting slechts één rijstrook beschikbaar. Vanuit Zierikzee/Roosendaal naar Rotterdam blijft de tunnel gewoon open.

De tunnel gaat dicht in verband met een nadere inspectie naar aanleiding van het ongeval en de brand op woensdag 21 mei. Tijdens de Heinenoordtunnel tot morgen dicht vanwege vrachtwagenbrandherstelwerkzaamheden in de tunnel is geconstateerd dat de kabels in de tunnelwanden mogelijk zijn aangetast door de hitte. Na de inspectie van de bekabeling zijn wellicht nog één of meer afsluitingen noodzakelijk voor werkzaamheden.

Om storingen zoveel mogelijk te voorkomen en ook in de toekomst gesteld te staan voor een incident van een dergelijke omvang zijn deze inspecties en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden noodzakelijk.

Omleiding
Het verkeer richting Zierikzee/Roosendaal wordt omgeleid via de A15-A16-A17. Bestemmingsverkeer voor de Hoeksche Waard wordt via de Kiltunnel geleid. Deze is gedurende de stremming tolvrij voor dat bestemmingsverkeer. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief