Heerema Hartlepool wint contract Culzean Wellhead Platform jacket

719

Heerema Fabrication Group’s Hartlepool yard in het Verenigd Koninkrijk heeft van Maersk Oil North Sea UK Limited, operator van het Culzean veld in de Noorzee, de opdracht ontvangen voor de procurement en constructie van het Culzean Wellhead Platform jacket (WHP), inclusief het access deck en de access ways.

Heerema Hartlepool wint contract Culzean Wellhead Platform jacketCulzean is een Ultra High Pressure High Temperature ontwikkelingsveld. Het WHP jacket is het eerste jacket dat voor het Culzean veld wordt gebouwd  en geïnstalleerd. De hoogte van het jacket wordt ongeveer 114 meter met op de bodem een afmeting van 31 x 31 meter en een top van 22 x 22 meter. Het access deck en de access ways naar het WHP worden gebouwd in Hartlepool, terwijl de Heerema yard in Vlissingen het WHP jacket en de palen fabriceert. De totale verwachte omvang van het Culzean project voor HFG is ongeveer 7.100 ton fabricagewerk. De constructiewerkzaamheden starten in januari 2015 en zijn in maart 2016 afgerond.

Culzean veld

Het Culzean veld bevindt zich in de Britse sector in het midden van de Noordzee, zo’n 200 kilometer ten oosten van Aberdeen in blok 22/25a. De waterdiepte is circa 88 meter en de bron bevindt zich ongeveer 4.300 meter onder zeeniveau. Het totale Culzean project bestaat uit een WHP, een centraal processing facility platform en een apart utilities & living quarter platform met een capaciteit voor ruim 100 mensen. De platforms worden met elkaar verbonden via twee bruggen die ongeveer 100 meter lang zijn. De verwachting is nu dat het eerste gas in 2019 wordt geproduceerd. Het Culzean project heeft de potentie om in 2020/21 in ongeveer 5% van de Britse vraag naar gas te voorzien.

Groot belang

Koos-Jan van Brouwershaven, Chief Executive Officer van HFG: ‘Het is van groot belang dat we dit werk hebben kunnen veiligstellen voor een Brits bedrijf. Heerema Hartlepool is een gerenommeerde en betrouwbare contractor gevestigd in het Noordoosten van het Verenigd Koninkrijk. Heerema Vlissingen is gespecialiseerd in de bouw van jacketconstructies en heeft een indrukwekkende staat van dienst. Beide bedrijven maken deel uit van HFG, een sterke groep die vertrouwd is met de eisen die Maersk Oil stelt. We zijn erg blij met deze opdracht die uitstekend past binnen onze strategie om als toonaangevende contractor waarde te creëren voor klanten in de offshore olie- en gasindustrie. We kijken uit naar een succesvolle uitvoering van dit project en blijven bouwen aan onze prettige relatie met Maersk Oil UK.’ (Bron: HFG)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief