Havenwerkers voeren actie bij havendiner havenondernemers

718

ROTTERDAM – Ongeveer honderd havenwerkers hebben maandagavond actie gevoerd bij het havendiner van de Rotterdamse havenondernemersvereniging Deltalinqs. Er was veel politie op de been.

Havenwerkers voeren actie bij havendiner DeltalinqsMaandagochtend wilden havenwerkers bij de ECT Terminal nog het Belgische binnenvaartschip Alsvin niet lossen omdat het containers heeft geladen bij de containerterminal van RWG. RWG weigert volgens de vakbonden al langere tijd een cao af te sluiten.

Acties

De Rotterdamse havenwerkers protesteerden afgelopen vrijdag nog voor de poort van de RWG containerterminal. FNV Havens maakte een ‘Plan van aanpak’.
Het Plan van Aanpak zal volgens FNV Havens in elk geval de volgende elementen moeten bevatten:
• Vaststellen van de te verwachten werkgelegenheidsproblematiek als containerpakketten gaan schuiven;
• Oplossen van deze problematiek door de huidige Senioren Haven Fit Regelingen bij deze bedrijven uit te breiden en te versnellen.
• Collegiale samenwerking uitsluitend tussen de bedrijven die een cao hebben met FNV Havens en CNV Vakmensen.
• Nieuwe werkgelegenheid enkel en alleen onder de bestaande haven-cao’s (dus ook vervoer over de ‘interne baan’ over spoor, water en weg).

Geen CAO

Volgens RWG hebben haar medewerkers helemaal geen behoefte aan een cao. De containerafhandelaar reageert hiermee op de acties van havenwerkers tegen het bedrijf omdat het geen cao wil afsluiten. ‘Vanuit de medewerkers van RWG is thans geen enkel draagvlak om een cao af te sluiten via vakorganisaties’, meldt RWG. ‘Een minimaal aantal werknemers van RWG is aangesloten bij vakorganisaties. Van solidariteit naar RWG-medewerkers, zoals de actievoerders claimen, is daarom geen sprake.’ (Foto: Erik van Huizen)

Lees ook:
Havenwerkers willen ‘besmet’ binnenvaartschip niet lossen
RWG: ‘Onze medewerkers willen helemaal geen cao’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief