Havenwerkers ECT voeren actie voor cao collega’s bij RWG

687

ROTTERDAM – Havenwerkers van ECT zijn woensdag begonnen met acties tegen schepen van APL, CMA CGM, HMM en MOL. Ze steunen hiermee de collega’s van Rotterdam World Gateway in de strijd voor een goede cao.

Opnieuw twee kadekranen voor RWG terminal Maasvlakte 2De vakbonden FNV Havens en CNV Vakmensen riepen eerder alle havenwerkers op om de komende twee weken RWG heel veel aandacht geven, als hun schepen in Rotterdam voor de kant liggen. Ook bezoekt de ITF-inspecteur de komende periode de RWG-gelieerde schepen en overhandigt daarbij de kapiteins een brief namens de vakbonden.

Wake

De vakbonden hebben 26 februari een eerste overleg met RWG over het cao-conflict in de Rotterdamse haven. Havenwerkers worden dan opgeroepen naar een cao-wake te komen en stil te staan bij een cao voor RWG. Met de wake willen de vakbonden RWG duidelijk maken dat ze zich niet aan het lijntje laten houden. ‘We gaan voor een cao bij RWG en voor niets anders. Mocht RWG dat onverhoopt anders zien, dan volgen acties. Net zo lang tot het belang van een cao ze niet meer kan ontgaan.’ (Bron: FNV Havens)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief