Haventarieven Amsterdam stijgen in 2015 met 1,1%

824

AMSTERDAM – De haventarieven voor 2015 stijgen met 1,1% ten opzichte van 2014. Dit is door Havenbedrijf Amsterdam besloten na een marktconsultatie van het havenbedrijfsleven onder leiding van havenbranchevereniging ORAM.

Haventarieven Amsterdam stijgen in 2015 met 1,1%De tariefstijging is gebaseerd op  het gemiddelde consumentenprijsindexcijfer van de laatste twaalf maanden. De eenmalige indexatiekorting van 2% voor 2014 wordt door het Havenbedrijf permanent gemaakt. Daarmee stijgen de tarieven het komend jaar per saldo met 1,1%.

Nuttig en leerzaam

Volgens COO Koen Overtoom heeft het Havenbedrijf Amsterdam besloten om de stijging van de tarieven zo veel mogelijk te beperken, onder andere met het oog op de concurrentiepositie van de Amsterdamse haven. ‘Dit is het tweede jaar dat we onze tariefaanpassing hebben bepaald met het havenbedrijfsleven onder leiding van ORAM. Het is heel nuttig en leerzaam om in zo’n consultatie beelden en verwachtingen over de markt met elkaar te delen.’

Tevreden

Directeur Kees Noorman van ORAM is tevreden over het behaalde resultaat. ‘Het Havenbedrijf heeft laten zien dat zij meedenkt met de markt door de 2% korting van vorig jaar nu permanent door te voeren. Een voorzichtige stijging van de haventarieven is op zijn plaats gezien de precaire markt waarin onze leden zich begeven.’

De stijging van de Amsterdamse tarieven is volgens het Havenbedrijf in lijn met de havengelden die in omliggende havens in Noord-West Europa worden berekend. (Bron: Haven Amsterdam)

Lees ook:
Haventarieven Rotterdam: ‘Haven Rotterdam zet in op transshipment van containers’
Alleen drinkwater in 2015 duurder in de Haven van Gent

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief