Havensleepactiviteiten Smit en SAAM op Amerikaanse continent

487

Boskalis dochter Smit en SAAM gaan samen havensleepactiviteiten in Brazilië, Mexico, Canada en Panama uitvoeren. Daarvoor hebben zij een joint venture opgericht.

Het gecombineerde bedrijf gaat zijn activiteiten uitvoeren onder de naam SAAM SMIT Towage (SST). Het samenwerkingsverband bestaat uit twee onderliggende joint ventures met een vloot van 100 sleepboten, die meer dan 30 haventerminals in Brazilië, Mexico, Canada en Panama bedienen.

Havensleepactiviteiten Smit en SAAM op Amerikaanse continentBrazilië

Het geografische bereik van de eerste joint venture omvat de Braziliaanse markt voor sleepactiviteiten. Boskalis en SAAM, beide reeds actief in Brazilië, houden ieder een belang van vijftig procent in deze nieuwe joint venture. Met in totaal 42 sleepboten is de combinatie een belangrijke speler op de groeiende Braziliaanse markt, met activiteiten in grote havens zoals Rio Grande, Itajai, Santos en Salvador.

De tweede joint venture, waarin SAAM een meerderheidsbelang van 51% houdt, betreft de sleepactiviteiten in Panama en Canada (SMIT) en in Mexico (SAAM). Met een vloot van in totaal 58 sleepboten is deze joint venture aanwezig in belangrijke havens in Canada (Prince Rupert en Vancouver), Panama (Manzanillo, Balboa, Colon Container Terminal) en Mexico (Veracruz, Lazaro Cardenas, Altamira, Tuxpan).

Synergievoordeel

De combinatie levert naar schatting jaarlijks circa tien miljoen dollar aan synergievoordeel op. De volledige voordelen worden in de komende 24 maanden gerealiseerd en komen onder andere voort uit een efficiëntere inzet van de vloot en kostenbesparingen. Naarmate de activiteiten verder worden geïntegreerd zal met het uitwisselen van best practices en marktsynergieën naar verwachting aanvullende waarde worden gegenereerd. (Bron: Boskalis)

Bekijk alle foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek in het Oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief