Havenmeester: ‘Sjorbedrijven moeten voldoen aan eisen’

587

De nieuwe sjorbedrijven in de Rotterdamse haven Unilash en Dutch Dockers moeten voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteit en eisen aan de sjorders.

reneedevriesIn de Havenbeheersverordening Rotterdam 2010 van de gemeente Rotterdam zijn de vergunningsvoorwaarden vastgelegd. Die voorwaarden zien toe op de kwaliteit van de dienstverlening van sjorbedrijven en zijn er om te garanderen dat een sjorbedrijf alleen werkt met sjorders die aan bepaalde eisen voldoen.

Havenmeester René de Vries van het Havenbedrijf Rotterdam verleende deze week een sjorvergunning aan Unilash en Dutch Dockers. Onder sjorren wordt verstaan het ‘zeevast maken’ van lading. Grote containerschepen zijn in Rotterdam verplicht om dat te laten doen door officiële sjorbedrijven.

De haven van Rotterdam heeft op dit moment, naast Unilash en  Dutch Dockers, aan twee andere bedrijven een sjorvergunning verleend: Matrans Marine Services en International Lashing Service. Het gaat daarbij om 300 arbeidsplaatsen.

De Rotterdamse Havenmeester legt volgens FNV Havens met het besluit om een sjorvergunning af te geven aan Unilash als Dutch Dockers een bom onder de sjormarkt. (Bron: Haven Rotterdam)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter