Havenmeester Rotterdam blij met nieuwe scheepvaartroutes

600

Havenmeester René de Vries van het Havenbedrijf Rotterdam is blij met de ingrijpende wijziging van de scheepvaartroutes van het Nederlandse deel op de Noordzee. Het aanloopgebied naar IJmuiden heeft sinds vandaag een verkeersscheidingsstelsel en de ankergebieden zijn uitgebreid.

Havenmeester Rotterdam blij met nieuwe scheepvaartroutes De Noordzee is een van de drukst bevaren zeeën ter wereld. De aanpassing van routes is nodig om de veiligheid van het scheepvaartverkeer te waarborgen, de bereikbaarheid van Amsterdam en Rotterdam te verbeteren en ruimte te bieden aan windenergie op zee.

‘Meer ruimte’
De aangepaste scheepvaartroutes op de Noordzee bieden volgens De Vries ruimte voor verdere scheepvaartontwikkeling. ‘De aanloop van Rotterdam naar en van het noorden wordt verbeterd en de ankergebieden worden groter. Dat is belangrijk vanwege de schaalvergroting van de scheepvaart, bijvoorbeeld in de containervaart. Bovendien wordt het scheepvaartverkeer overzichtelijker. Voor de kapiteins en stuurmannen is varen in het aanloopgebied van de Rotterdamse haven enerverend.  Het is een van de drukste vaargebieden ter wereld. Schepen komen uit diverse richtingen.’

twitter