Havengeld in Ouderkerk online betalen met de SAB-Ecokaart

514

De binnenschipper kan in Ouderkerk aan den IJssel sinds kort het havengeld online betalen met de SAB-Ecokaart. Daarvoor heeft de gemeente drie nieuwe aansluitkasten voor de binnenvaart in gebruik genomen. Met de pas kan de schipper ook stroom, water en afvalverwerking regelen.

Havengeld online betalen met de SAB-EcokaartDe schipper ontvangt na betaling één verzamelfactuur van één instantie. De drie aansluitkasten van Seijsener hebben 36 aansluitpunten voor zowel 230V als 400V krachtstroom en drie drinkwatertappunten. Deze zijn dusdanig duurzaam ontworpen en gebouwd dat een te verwachten levensduur van twintig jaar of meer realistisch is.

Verbruik online bekijken
Technisch gezien zijn de kasten van Ouderkerk aan den IJssel state of the art. Wanneer een schipper zich aanmeldt, overhandigt hij de gegevens van zijn schip digitaal. Het liggeld voor de betreffende locatie wordt zo ter plekke bepaald en na afmelding online gefactureerd. Hetzelfde geldt voor stroom- en watergebruik. Door zijn Ecokaart voor een lezer te houden en de knop bij de gewenste aansluiting in te drukken kan hij deze activeren. Op een inlogwebsite van SAB is de verbruiksinformatie te bekijken.

Hoewel de primeur voor liggeldbetaling voor Ouderkerk aan den IJssel is, is dit alweer de derde gemeente waar binnenvaartschippers met hun SAB-kaart stroom en/of water kunnen betrekken. Dordrecht (drinkwater) en Krimpen aan de IJssel (stroomkasten) gingen voor.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter