Havendirecteuren halen ijskoud nat pak in actie ALS (+ video’s)

691

De havendirecteuren Allard Castelein van Rotterdam en Dertje Meijer van Amsterdam hebben onlangs een ijskoud nat pak gehaald in de Ice Bucket Challenge voor de strijd tegen de spierziekte ALS. Meijer nomineert onder meer havenwethouder Kajsa Ollongren en minister Melanie Schultz van Haegen.

Het totaal aan donaties ten gevolge van de ALS Ice Bucket Challenge staat sinds eind vorige week op meer dan één miljoen euro. ‘Normaliter krijgt de Stichting 200 donaties per maand’, aldus Gorrit-Jan Blonk. ‘In slechts twee weken is er nu 51.000 maal gedoneerd. Dit geweldige bedrag brengt ons weer een stapje dichter bij het vinden van de oplossing van deze tot nu toe nog Havendirecteuren halen ijskoud nat pak in actie ALSongeneeslijke zenuw-/spierziekte. In 2013 is door de Stichting een recordbedrag van 7,2 miljoen uitgekeerd aan de doelstellingen. Ook de nieuwe donaties zullen besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, behandeling en genezing van ALS als ook aan projecten die een verbetering van de kwaliteit van zorg en/of leven van ALS patiënten beogen.’

‘Blijf storten’

Stichting ALS roept op om geld te blijven doneren. ‘De doelstelling van Stichting ALS Nederland is “ALS op de kaart- ALS van de kaart”. Dankzij de campagnes ‘Ik ben inmiddels overleden’ en ‘Ga door met mijn strijd’, mooie evenementen als de Tour du ALS en de Amsterdam City Swim staat ALS op de kaart. Nu nog eraf. Daarvoor blijft nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig en dus geld.’ (Bron: Nieuwsblad Transport)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief