Zeebrugge heeft Havencel

514

De Kamer van Koophandel West-Vlaanderen (Voka) en APZI, de vereniging van privébedrijven in de haven van Zeebrugge, hebben een Havencel opgericht. Die moet nog beter de belangen van de haven en de bedrijven die er actief zijn, verdedigen.

De cel verricht studiewerk en lobbywerk en ontwikkelt een toekomststrategie voor de haven en lobbywerk verrichten. Ook voor de Oostendse Zeebrugge verwelkomt Verbrugge Terminalskomt de Havencel op. Door de krachten te bundelen hopen de bedrijven niet alleen efficiënter lobbyen, maar ook de scoop te verruimen, van het louter maritieme aspect naar de hele logistieke keten, tot in het hinterland toe.

11.000 banen

Volgens Voka liggen heel wat dossiers op tafel, die belangrijk zijn voor de verdere economische ontwikkeling, met bijbehorende tewerkstelling, van de Zeebrugse haven. De ontsluiting van Zeebrugge, wat de verschillende transportmodi betreft, is één van de hoofdthema’s.

De haven is een zeer belangrijke economische factor voor West-Vlaanderen, en eigenlijk voor heel Vlaanderen. In totaal zorgen de havenactiviteiten voor 11.000 rechtstreekse banen, en daarnaast is er nog heel wat indirecte tewerkstelling. (Bron: Voka)

Meer nieuws over de haven van Zeebrugge:
Eerste sleepboot op LNG ter wereld bunkert in Zeebrugge
Jaarlijks ruim 95.000 extra nieuwe Nissans naar Zeebrugge
Haven Zeebrugge slaat 1,4% minder goederen over

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief