Havenbedrijf wil Truckparking Rotterdam verder uitbreiden

424

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft concrete plannen om Truckparking Rotterdam uit te breiden. Het Havenbedrijf onderzoekt de mogelijkheid om de capaciteit van Truckparking Waalhaven (nu 124 parkeerplaatsen) uit te breiden.

Havenbedrijf wil Truckparking Rotterdam verder uitbreidenHet gaat volgens het Havenbedrijf Rotterdam goed met het twee jaar geleden geopende Truckparking Rotterdam. De bezittingsgraad was in juni ruim zeventig procent. Truckparking Waalhaven is tijdens de betaalde uren (20.00 uur – 06.00 uur) bijna altijd volledig bezet. Door het succes van Truckparking Rotterdam is de overlast van fout geparkeerde vrachtwagens in het haven- en industriegebied aanzienlijk afgenomen.

Nog ruimte

Op 1 september wordt aan de Theemsweg een trailerparking geopend. Daar is ruimte beschikbaar voor maximaal 110 aanhangers. In 2017 wordt Truckparking Plaza aan het begin van de Maasvlakte geopend. Dit park is dan goed voor nog eens 350 vrachtwagens.

Truckparking de Punt in de Botlek – met maximaal 85 parkeerplaatsen –biedt met een gemiddelde bezetting van 50 procent nog voldoende ruimte en wordt nu ingericht om ook te dienen als parkeerplaats voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen. Truckparking Distripark Botlek is voor 60 procent bezet en heeft nog voldoende ruimte om te parkeren.

Veilige haven

Truckparking Rotterdam past in het streven van het Havenbedrijf naar een veilige en efficiënte haven. Het biedt een veilige en comfortabele rustplek voor chauffeurs en lading. Er zijn diverse voorzieningen zoals WiFi, cameratoezicht, bewaking, ontspanningsruimte en sanitair. Inmiddels is er veel (inter)nationale belangstelling voor het succesvolle project. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief