Havenbedrijf renoveert onderzeebootloodsen op RDM-terrein

699

Havenbedrijf Rotterdam start binnenkort met een grootschalige renovatie van de onderzeebootloodsen op het RDM-terrein. De westelijke loods staat al jaren leeg en wordt opgeknapt voor offshore bedrijf Ampelmann. De middelste en de oostelijke loods zijn, in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen, de afgelopen vier zomers gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

Havenbedrijf renoveert onderzeebootloodsen op RDM-terrein Het Havenbedrijf gaat de middelste en de oostelijke loods na de opknapbeurt inzetten voor kortlopende activiteiten en evenementen op het gebied van techniek, kunst en cultuur, onderwijs en bedrijvigheid.

Sneller dan gedacht
Volgens het Havenbedrijf verloopt de herontwikkeling van het RDM-terrein zo voorspoedig dat ze sneller dan gedacht een grote commerciële huurder voor een van de loodsen heeft. ‘Ampelmann is een innovatief bedrijf dat platforms maakt voor de offshore industrie’, schrijft president-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf. ‘Het snel groeiende bedrijf zit nu in RDM Innovation Dock en past prima in het RDM-concept. De andere loodsen pakken we nu ook aan zodat er het hele jaar door activiteiten kunnen plaatsvinden. We verwachten dat daar ruimte voor is, naast de bestaande accommodaties in Rotterdam.’

Evenementen
Het Havenbedrijf investeert nu 5 miljoen euro voor het aanbrengen van isolatie, nieuwe kozijnen, nieuwe vloeren, verwarming, sanitair, wifi, veiligheidsvoorzieningen etc. Daarmee wordt dit industrieel erfgoed geschikt gemaakt voor gebruik gedurende de winter. Het Havenbedrijf wil deze loods inzetten voor uiteenlopende culturele en zakelijke evenementen. Te denken valt aan theatervoorstellingen, muziekoptredens, filmvoorstellingen, beurzen, presentaties en andere zakelijke evenementen. Dit past goed in het concept van het RDM-terrein waarin onderwijs, innovatie en cultuur centraal staan. Een marktverkenning heeft aangegeven dat de pal aan het water gelegen Onderzeebootloods een aanvulling is op het bestaande aanbod van locaties in Rotterdam.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter