‘Havenbedrijf moet niet sollen met ECT en werkgelegenheid’

729

Verontruste ECT-medewerkers vinden dat het Havenbedrijf Rotterdam niet moet sollen met hun bedrijf en hun werkgelegenheid. Vrijdagochtend stonden ze bij de rechtbank op de Rotterdamse Kop van Zuid om dat duidelijk te maken.

Vandaag startte bij de rechtbank te Rotterdam de rechtszaak van ECT tegen het Havenbedrijf Rotterdam. Op dat moment werden op de drie terminals van ECT de immense kadekranen voor een korte tijd ‘opgetopt’. Als gevolg hiervan vonden gedurende ongeveer een kwartier geen ‘Havenbedrijf moet niet sollen met ECT en werkgelegenheid’laad- en losactiviteiten aan de kades van ECT plaats.

900 miljoen schade

Met het optoppen van de kadekranen vragen de medewerkers van ECT aandacht voor de lastige situatie waarin ECT als gevolg van beleid van Havenbedrijf Rotterdam terecht dreigt te komen en waarvan ook zij de dupe dreigen te worden. ECT vindt het dat het geen eerlijke kans kreeg bij de uitgifte van de eerste containerterminal en spreekt van een voorkeursbehandeling. ECT vreest verlies van honderden banen en miljardenschade door overcapaciteit in de haven. ECT eist betere voorwaarden of een schadevergoeding van 900 miljoen euro.

Bloedbad

Op het live-blog van RTV-Rijnmond spreekt algemeen directeur Jan Westerhoud van ECT van kannibalisatie in de haven. De Tweede Maasvlakte eet de Eerste Maasvlakte op. We worden kapot gemaakt. Niet door economische crisis, maar door de eigen verhuurder, het Havenbedrijf. Het Havenbedrijf richt een bloedbad aan.’

De rechtbank doet 24 september uitspraak. (Bron: ECT)

Bekijk alle foto’s in het oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief