Havenbedrijf Antwerpen richt spooroperator Antwerp Railport op

784

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (GHA) gaat samen met Essenscia en Alfaport de spooroperator Antwerp Railport oprichten. Deze gaat zich toeleggen op het verder ontwikkelen van het verspreid vervoer in de haven.

Havenbedrijf Antwerpen richt spooroperator Antwerp Railport opDeze nieuwe spooroperator die samen met Essenscia en Alfaport wordt opgericht, zal zich toeleggen op het aanpakken van de continuïteit en kwaliteit van het verspreid vervoer in de haven – het vervoer van de laatste kilometer.

Het GHA wil op deze manier de competitieve logistieke en industriële positie van de haven van Antwerpen veilig stellen. ‘De blijvende aanwezigheid van een goed functionerend verdeelsysteem voor spoortrafieken, zou een uniek Antwerps gegeven zijn dat de aantrekkelijkheid van de haven aanzienlijk kan verhogen. Op dit ogenblik liggen er voor dit nieuwe bedrijf vier opties ter tafel die variëren van het louter coördineren van dit verspreid vervoer tot een volledig uitgebouwde spoorwegonderneming. De uiteindelijke keuze gebeurt op basis van de betrokkenheid van bedrijven en sectoren in het kader van verdere economische en industriële ontwikkelingen. (Foto GHA)

Meer nieuws over spoorvervoer:
Trein tegen vrachtwagen in Rotterdam Europoort
EVO wil dat Eerste Kamer instemt met Wet basisnet
Geodis begint treindienst tussen China en Europa
Chloortransport niet volgens de regels door Amersfoort
Freightliner neemt ERS Railways van Maersk over

twitter