Havenbedrijf Antwerpen is nu officieel eigenaar Opel-site

747

Het Havenbedrijf Antwerpen is vrijdag officieel eigenaar geworden van de Opel-site, de voormalige fabrieksterreinen van General Motors in de Antwerpse haven.

Het Havenbedrijf begint nu met de inspectie van de fabrieksgebouwen, alsook de sanering van de vervuilde stukken grond zodat het 96 ha grote Havenbedrijf Antwerpen officieel eigenaar Opel-siteterrein kan worden klaar gemaakt om aan de markt aan te bieden. Het Havenbedrijf wil hiermee een vorm van ‘maakindustrie’ aantrekken.

Reconversiegroep
Wanneer de marktbevraging kan worden opgestart, is momenteel moeilijk te voorspellen. Het uitgangspunt is het vinden van een nieuwe, waardevolle invulling van de terreinen en daarbij wil het Havenbedrijf niet over één nacht ijs gaan. Tijdens deze zoektocht zal de door Minister-President Kris Peeters opgerichte reconversiegroep een advies verlenende rol blijven vervullen.

De voormalige fabrieksterreinen vormen volgens het Havenbedrijf een unieke site in het hart van de Antwerpse haven. Dergelijke terreinen zijn van onschatbare waarde aangezien ze de zelden geziene mogelijkheid bieden tot het aantrekken van nieuwe industrie. (Bron: Havenbedrijf Antwerpen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief