Haven zoekt hackers

779

ROTTERDAM De haven van Rotterdam is op zoek naar de beste hackers die op 2 september mee willen doen aan de World Port Hackathon die dan voor de vierde keer in de haven van Rotterdam  wordt gehouden. Tijdens de World Port Hackathon gaan teams en individuen aan de slag met open data, big data en technologie.

hackersMet behulp van de beschikbaar gestelde data proberen zij applicaties te ontwikkelen die een oplossing bieden voor specifieke uitdagingen van de havenindustrie. Vorig jaar deden er meer dan 100 hackers mee. De komende editie focust op de drie thema’s  Infrastructure & Logistics, Energy & Climate en ‘Disrupt the port’.

Simmere haven
Binnen 24 uur bouwen de teams concepten of prototypes die de haven van Rotterdam veiliger, duurzamer, innovatiever, inspirerender en economisch aantrekkelijker maken. Na 24 uur worden de ideeën, concepten en prototypes gepitcht voor een jury. Het team met het beste concept of prototype wint 1.500 euro. De tweede prijs bedraagt 500 euro. Ook is er een aanmoedigingsprijs van 1.000 euro en maken de hackers kans op deelname aan het Port Innovation Lab, het start-up acceleratorprogramma van de Rotterdamse haven. Bovendien krijgen deelnemers de mogelijkheid om hun ideeën gelijk onder de aandacht van relevante partijen in de haven te brengen.

Meer informatie over de World Port Hackathon