Haven Zeebrugge ontvangt Evergreen Thalassa Hellas

838

De haven van Zeebrugge heeft dinsdagochtend voor het eerst het megacontainerschip Evergreen Thalassa Hellas ontvangen. Dit containerschip vaart voor de dienst van het Taiwanese Evergreen Shipping Line en het Zuid-Koreaanse Hanjin Shipping Lines die Europa wekelijks met Azië verbindt.

Haven Zeebrugge ontvangt Evergreen Thalassa HellasHet schip Talassa Hellas kwam binnen met een diepgang van 14,50 meter en vertrekt dinsdagnacht met een diepgang van 14,80 meter.

De maiden call van de Evergreen Thalassa Hellas is bijzonder omdat het in deze dienst het eerste schip is in de categorie van 14.000 teu. Tot nog toe ontving Zeebrugge  in deze dienst Evergreen schepen van 8.000 teu.

Laatste haven
Evergreen en Hanjin maakten begin dit jaar het nieuwe schema van hun gezamenlijke CEM/ANN-dienst bekend. De haven van Zeebrugge werd opgenomen in de dienst als de laatste Noord-Europese aanloophaven voordat de schepen terug koers zetten naar Azië. Alle schepen worden behandeld aan de Zeebrugge International Port terminal.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter