Haven van Moerdijk slaat negen procent minder lading over

569

MOERDIJK – De haven van Moerdijk heeft vorig jaar negen procent minder overgeslagen. In totaal bedroeg de overslag ruim 16,5 miljoen ton. Havendirecteur Ferdinand van den Oever maakte deze voorlopige cijfers bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Havenschap Moerdijk.

Haven van Moerdijk slaat negen procent minder overHet aantal vervoerde containers in de haven van Moerdijk steeg in 2014 met 63%. In de overslag in tonnages is zelfs een verdubbeling te zien. Ook zag Moerdijk, als vierde zeehaven van Nederland, het aantal short-sealines groeien in 2014.

Nat

Met name in de natte bulk en de minerale oliën voor de chemische cluster ziet het Havenschap Moerdijk een terugloop. ‘De onderhoudsstop en incidenten bij Shell zorgden voor een zware teruggang in de overslagcijfers van deze clusters. Gelukkig is de oorzaak hiervan incidenteel van aard. Met die wetenschap, de signalen van de opkrabbelende economie en de lichte stijging van de tonnages in de zeevaart, verwachten we in 2015 een groei van de totale overslag te kunnen laten zien.’ (Bron: Haven Moerdijk)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief