Haven Maasbracht krijgt ‘Baken van vertrouwen’

159
Begin 2021 wordt begonnen met de afwerking van het interieur en de nautische techniek van ‘Het Baken van vertrouwen’. (Foto Maas Binnenvaartmuseum)

MAASBRACHT De haven van Maasbracht is met ‘Het Baken van vertrouwen’ een nieuwe attractie rijker. De stuurhut krijgt een educatieve functie en gaat deel uitmaken van de collectie van het Maas Binnenvaartmuseum.

Duik en bergingsbedrijf Adrie van Bekkum plaatste zaterdag 12 december rond het middaguur de door Tinnemans Scheepswerf gebouwde stuurhut met een drijvende bok aan de havenboulevard van Maasbracht. Hiermee ging een lang verwachte wens van het museum en projectleider Roelof Fransbergen in vervulling. ‘Wegens COVID-19 bleek de realisatie van dit project een lastig traject. Financiële ondersteuning van sponsoren bleef voor een groot deel uit, en uiteindelijk vormden provinciale en gemeentelijke subsidie de noodzakelijke basis. Maar mede dankzij gerenommeerde bedrijven is het toch gelukt om het project te realiseren. Dankzij de Provincie Limburg, Gemeente Maasgouw, de Gezamenlijke Limburgse Grind Producenten, Peter Tinnemans, Andy Verbunt, Yvo de Ruiter, Marcel Tinnemans, Fransbergen Trading & Shipping, Teunesen Zand & Grind, Peter van Veen Alphatron, Vissers & van Dijk, Dick van Dijke, Asfaltbouw, Holcim-Lafarge en heel veel anderen zijn wij er in geslaagd Maasbracht nog beter op de kaart te zetten.’