Haven Gent opgetogen over investeringen Volvo Car Gent

962

Volvo Car Gent investeert tot 2019 tientallen miljoenen euro’s in modernisering van de fabriek.  Het Havenbedrijf Gent is opgetogen over deze investering.

Deze zomer investeert Volvo al vier miljoen euro voor het vervangen van spuitrobots. De investeringen lopen over verschillende jaren en worden in 2019 afgerond. Tegen die tijd heeft Volvo Cars zestig miljoen euro geïnvesteerd in de vernieuwing van de topcoat-robots in de Haven Gent opgetogen over investeringen Volvo Car Gentfabriek in Gent.

Verschillende investeringen

Dit jaar investeert Volvo ongeveer 22 miljoen in zijn Gentse fabriek. Hiermee wordt een deel van de eindassemblage verbouwd om de efficiëntie in dat deel van de fabriek verder te verhogen. Ook de investeringen voor het overnemen van de activiteiten van Johnson Controls Interior zijn hierin opgenomen. Vanaf de zomervakantie staat Volvo Car Gent zelf in voor de assemblage van de tunnelconsole en dakbekleding (op dit ogenblik wordt dit nog aangeleverd door Johnson Controls in Assenede). Ook neemt Volvo de activiteiten van het sequencing center DSV vanaf 2016 in eigen beheer.

In 2013 investeerde Volvo Car Gent 19 miljoen euro. De investeringen voor 2015 worden geraamd op 37 miljoen euro. (Bron: Haven Gent)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief