Gent en Stukwerkers willen meer containers per binnenvaart

801

GENT – Het Havenbedrijf Gent wil meer vervoer van containers per binnenschip aantrekken tussen de havens van Gent en Antwerpen. Het koos daarvoor onlangs het Gentse stuwadoorsbedrijf Stukwerkers als operator. Deze zet in op zes vaarten per week en krijgt daarvoor in opstartfase tot 200.000 euro steun van het Havenbedrijf.

Haven Gent en Stukwerkers willen meer containers per binnenvaartHet Havenbedrijf Gent wil de haven verder ontwikkelen als een multimodaal logistiek platform. Het wil hierbij inzetten op regelmatige multimodale verbindingen waaronder de containerbinnenvaart: een regelmaat qua aantal vaarten, een vast vaarschema en een groei in volumes. Een permanente verbinding met de haven van Antwerpen voor containers komt tegemoet aan de vraag van de industriële verladers en logistieke bedrijven in en rond beide havens. Enkele maanden geleden werd hiervoor via een open oproep de markt geconsulteerd. Bovendien past dit initiatief in de verdere ontwikkeling van het Kluizendok voor activiteiten op het vlak van logistiek en distributie.

Zes vaarten per week

Onder de naam ‘Ghent-seaport container barging’ diende de Gentse stouwer het meest gunstige concept in. Het dient eind 2017 een minimale wekelijkse frequentie van drie afvaarten van Gent naar Antwerpen en terug, aan te bieden.

Danser Group is door Stukwerkers aangewezen als uitvoerende partij voor het varen. Ghent Container Terminal, waar Stukwerkers deel van uitmaakt, staat in voor de op- en overslag van de containers aan het Kluizendok en het Mercatordok.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief