Haven Gent boekt nu al record met binnenvaartcruiseschepen

425

De haven van Gent is blij met de komst van het zeecruiseschip Seabourn Quest. In Gent meren vooral binnenvaartcruiseschepen af, 2014 is met 300 stuks zelfs een recordjaar, maar af en toe ontvangt de haven ook de grotere passagiersschepen.

Haven Gent boekt nu al record met binnenvaartcruiseschepenDe Seabourn Quest vaart onder de vlag van de Bahama’s. Het komt van Amsterdam en zet diezelfde avond nog koers naar Dover, Groot-Brittannië. Er zijn 456 passagiers en 342 bemanningsleden aan boord. De Seabourn Quest is 198 meter lang, bijna 26 meter breed en heeft een diepgang van 6,70 meter.

Gent verwacht de Seabourn Quest donderdag 6 augustus rond negen uur aan de Rigakaai. Het Havenbedrijf Gent heet de kapitein en de opvarenden dan welkom.

Eerste keer

Het is de eerste keer dat het passagiersschip een bezoek brengt aan de haven van Gent. Toch ontvangt de Gentse haven wel meer zeecruiseschepen. In mei 2014 mocht de haven nog het expeditieschip National Geographic Explorer verwelkomen, in oktober 2013 kwam de Marco Polo op bezoek, in mei 2012 meerde de Bremen af aan de Rigakaai en in december 2011 en juni 2010 was het passagiersschip Saga Pearl II te bewonderen. (Bron: Haven Gent)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief