Haven Duisburg en HMS steken tien miljoen in kolenoverslag

837

DUISBURG – De haven van Duisburg en HMS Bergbau AG Coal Division (HMS) gaan het ‘koleneiland’ in de haven verder ontwikkelen. De twee trekken tien miljoen euro uit voor een kolenoverslagcentrale die ook voor het mixen van kolen gebruikt kan worden. De nieuwe centrale moet in het voorjaar van 2015 operationeel zijn.

Haven Duisburg en HMS steken tien miljoen in kolenoverslagVolgens Erich Staake van het havenbedrijf Duisburg is het ‘koleneiland’ nu al een van de modernste kolenoverslagterreinen van Europa. ‘Dat hebben we in de positieve ontwikkeling van de laatste maanden kunnen zien. En met de activiteiten van HMS is het koleneiland straks weer volledig in gebruik.’

Draaischijf

HMS Bergbau AG is een wereldwijd opererend bedrijf in kolen. In Duitsland levert HMS onder meer kolen aan de Duitse energiecentrales en aan de industrie. HMS koos voor Duisburg vanwege de nabijheid van de havens van Amsterdam en Rotterdam en de trimodale ontsluiting van het koleneiland in Duisburg. ‘Duisburg is een belangrijke draaischijf in het achterland voor de zeehavens’, vertelt Heinz Schernikau van HMS Bergbau AG. ‘En de haven van Duisburg heeft een goede verbinding met de markten in Centraal-Europa. Met de nieuwe centrale kunnen we straks erg precies kolen mixen en in een homogene samenstelling just-in-time en in een gelijkblijvende kwaliteit aan onze klanten leveren. Dat is niet alleen een groot concurrentievoordeel, maar we denken zo ook onze klanten lang aan ons te kunnen binden. (Bron: Haven Duisburg)

Meer nieuws over de haven van Duisburg:
Nieuwe containerkraan voor spoor in haven Duisburg
Doe-het-zelf balies chauffeurs op terminal DeCeTe Duisburg
Nieuw distributiecentrum voor Volkswagen in haven Duisburg

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief