Haven Duisburg breidt capaciteit uit met één miljoen teu

821

De haven van Duisburg gaat de capaciteit van de logports I en III op de linkeroever van de Rijn uitbreiden met één miljoen teu. In 2015 moeten de containerterminals dan in totaal vijf miljoen teu kunnen behandelen.

Haven Duisburg breidt capaciteit uit met één miljoen teuOnderdeel van de uitbreiding is onder meer de opwaardering van de spoorinfrastructuur van zes naar tien portaalkranen. Ook wordt het gebied voor opslag met dertien hectare uitgebreid.

Eind februari
Volgens CEO Erich Staake van Duisburger Hafen AG is de eerste uitbreiding op logport I al eind februari klaar. Op de D3T terminal staat dan een nieuwe trimodale kraan met een spanwijdte van 140 meter. Een derde kraan voor de buurman, de trimodale terminal DIT, volgt in de herfst van 2014.

Verder komen er twee nieuwe kranen voor de bimodale terminal logport III in Duisburg-Hohenbudberg. De eerste daarvan komt in april in bedrijf, de tweede in de herfst. Hiervoor wordt de terminal met drie hectare uitgebreid. Hiermee krijgt logport III een capaciteit van 600.000 teu. (Bron: Duisport)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter