Haven van Calais onbereikbaar, migranten nu ook in Duinkerken

739

CALAIS – Personeel van de haven in Calais heeft opnieuw het werk neergelegd. De verwachting is dat de acties enkele dagen gaan duren. En omdat migranten de route via Duinkerken inmiddels ook hebben ontdekt, adviseert verladersorganisatie EVO vervoerders en verladers die kiezen voor deze route, dezelfde veiligheidsmaatregelen te nemen als voor de route via Calais.

Eurotunnel breidt capaciteit uit met drie nieuwe treinenDe problemen in Calais lijken zich ook uit te breiden naar de Eurotunnel. Mensen die de overtocht via de ferry’s willen maken, worden omgeleid naar de Eurotunnel, waardoor de vertragingen oplopen. Het terrein is nagenoeg onbereikbaar geworden.

Groot-Brittannië

Ook aan de Britse zijde is er vertraging op de terugtocht naar het vaste land in Europa. Omdat wordt verwacht dat de acties bij de ferry’s enkele dagen aanhouden, is extra drukte bij de Eurotunnel, ook aan Britse zijde, de komende dagen niet uit te sluiten.

Vorige week werden de stakingen uitgebreid met blokkades van de toegangswegen in Calais. Hierdoor ontstond een verkeersopstopping waardoor migranten de kans schoon zagen zich in vrachtauto’s te verstoppen. Momenteel lijken de acties alleen effect te hebben op de capaciteit van de haven. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief