Haven Antwerpen onderzoekt pijpleiding naar Ruhrgebied

683

De Antwerpse haven begint een onderzoek naar de mogelijkheden voor een pijpleiding van de Antwerpse haven via Limburg naar het Duitse Ruhrgebied. Volgens de haven zijn de pijpleidingen van vitaal belang voor de petrochemische bedrijven in de Scheldehaven.

Haven Antwerpen onderzoekt pijpleiding naar RuhrgebiedVolgens het Havenbedrijf is de aanvoer van grote volumes grondstoffen vanuit de Europese havens naar de binnenlands gelegen chemieclusters van cruciaal belang. ‘Pijpleidingen zijn hierbij – ook vanuit ruimtelijke overwegingen – het ideale transportmiddel.’

Knooppunt

De Vlaamse overheid selecteerde de multimodale verbinding tussen de haven van Antwerpen en Duitsland als een belangrijk knooppunt in het goederenvervoer en beschouwt het Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA) als het belangrijkste economisch concentratiegebied in Vlaanderen.

De eerste fase van de studie bestaat uit een ruimtelijk en technisch vooronderzoek naar de mogelijkheden voor een tracé voor de pijpleidingen. (Bron: Havenbedrijf Antwerpen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief