Harmsenbrug eerder klaar

460

UTRECHT – Rijkswaterstaat is bijna een maand eerder klaar met de versterking van de Harmsenbrug. In het eerste weekend van mei wordt de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden. Vanaf 3 mei is de Harmsenbrug weer open voor al het verkeer.

Harmsenbrug eerder klaarUit een controle van de Harmsenbrug bleek vorig jaar dat versterking van de constructie nodig was. De brug kon de zware belasting van de afgelopen jaren niet meer aan. Hij voldeed niet meer aan de Europese normen. Daarom heeft Rijkswaterstaat in juni 2014 in beide richtingen één rijstrook afgesloten en een verbod ingesteld voor vrachtwagens zwaarder dan 50 ton.

75 ton staal

Na een snelle aanbesteding is Rijkswaterstaat begonnen met de werkzaamheden om de brug te versterken. In samenwerking met opdrachtnemer Spie Nederland is Rijkswaterstaat er in geslaagd in acht maanden de Harmsenbrug weer helemaal gereed te maken voor al het verkeer. Dat is bijna een maand sneller dan gepland. In totaal is 75 ton extra staal aangebracht. Veertig ton aan de onderzijde van de brug en 35 ton in de pyloon. Dit staal is verwerkt onder het brugdek en aan de binnenzijde van de pyloon, zodat de aanblik aan de buitenzijde onveranderd bleef. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief