Hapag-Lloyd voert toeslag in vanwege ebola-virus West-Afrika

1048

Containerrederij Hapag-Lloyd voert een toeslag van honderden dollars per teu in vanwege vertragingen die worden veroorzaakt door veiligheidsmaatregelen omtrent het ebola virus. Het gaat om containers van en naar West-Afrika.

Hapag-Lloyd voert toeslag voor congestie haven Rotterdam inIn Ivoorkust eist het inspectie volksgezondheid dat eerst alle bemanningsleden aan boord van een containerschip dat uit een met ebola geïnfecteerd gebied komt, worden gecontroleerd op ebola. Dan pas komt een loods aan boord om het schip naar de haven van Abidjan te loodsen.

Vertragingen

Volgens Hapag-Lloyd zorgen de maatregelen voor grote vertragingen. ‘De gezondheidsinspecteurs kunnen slechts twee schepen per dag aan. Dit zorgt niet alleen voor grote vertragingen, maar ook voor extreem hoge kosten voor Hapag-Lloyd. Daarom zien we ons genoodzaakt deze kosten door te berekenen. Dat betekent een toeslag van 250 dollar voor een container van twintig voet, en een toeslag van 350 dollar voor een container van veertig voet voor alle lading van en naar  Senegal, Ivoorkust, Ghana, Togo, Benin, en Nigeria. (Bron: Hapag-Lloyd)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief