Hapag-Lloyd voert toeslag voor binnenvaartlading R’dam in

1076

Hapag-Lloyd voert per vandaag een toeslag in van twintig euro per container die in Rotterdam per binnenvaart wordt aan- en afgevoerd. De containerrederij voert de toeslag in vanwege de congestie in de Rotterdamse haven.

Vorige week voerde Hapag-Lloyd al een congestietoeslag van 75 euro per teu in voor alle containers per feeder van en naar Rotterdam.

Hapag-Lloyd voert congestietoeslag voor binnenvaartlading inMaatregelen

Het Havenbedrijf Rotterdam maakte donderdag bekend maatregelen tegen de congestie op de ECT Delta Terminal en de Euromax Terminal te nemen. Hier worden binnenvaart- en feederschepen al langere tijd met vertraging afgehandeld. Doorgevoerde verbeteringen op de terminal hebben tot nu toe onvoldoende effect gehad.

Uitwijken

Eerder besloot Hapag-Lloyd vanwege de congestie in de Rotterdamse haven in augustus en september met de containerdienst van Azië naar Europa vier keer uit te wijken van Rotterdam naar Antwerpen. Hoewel het nu nog gaat om tijdelijke wijzigingen in het vaarschema voor de Europe – Asia Loop 4, sluit de rederij niet uit dat het de komende tijd vaker gaat uitwijken naar de PSA Antwerp Deurganck Terminal in de Antwerpse haven mocht de situatie in Rotterdam niet veranderen. (Bron: Hapag-Lloyd)

Meer nieuws over de congestie in de Rotterdamse haven:
Rotterdamse container vaker met truck in plaats van binnenschip
‘Onvoldoende personeel en opbouw van kranen bij ECT’
Hapag-Lloyd wijkt vanwege congestie uit naar Antwerpen
Rotterdamse haven neemt maatregelen tegen vertragingen
Wachttijd voor binnenvaart bij ECT blijft vier tot zes dagen
Ernstige zorgen over vertragingen voor de binnenvaart bij ECT

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief