Hapag-Lloyd neemt CSAV over en wordt vierde rederij

1522

Hapag-Lloyd heeft donderdag definitief de Chileense containerrederij Compañía Sud Americana de Vapores (CSAV) overgenomen. CSAV wordt aandeelhouder in de qua grootte vierde containerrederij van de wereld.

De nieuwe rederij heeft 200 schepen met een totale capaciteit van één miljoen teu. De schepen vervoeren jaarlijks 7,5 miljoen teu. De omzet van de nieuwe containerrederij Hapag-Lloyd neemt CSAV over en wordt vierde rederijbedraagt negen miljard euro. Het hoofdkantoor blijft in Hamburg, in Chili komt een regionaal kantoor voor het Latijns-Amerikaanse werk.

Kapitaalinjectie
CSAV krijgt voor het toevoegen van haar vloot aan Hapag-Lloyd dertig procent van de aandelen. Anders aandeelhouders zijn HGV (de stad Hamburg) en Kühne Maritime. CSAV geeft de nieuwe rederij na het voltooien van de overeenkomst een kapitaalinjectie van 259 miljoen euro. Daarmee verhoogt CSAV haar aandeel naar 34 procent. Een tweede kapitaalinjectie van 259 miljoen euro hangt samen met de geplande beursgang van Hapag-Lloyd.

Jonge vloot
De orderboeken voor nieuwe schepen zijn volgens de twee rederijen ook complementair aan elkaar. Zo voegt Hapag-Lloyd eind april de laatste van de tien schepen van 13.200 teu toe aan haar vloot. Deze schepen worden ingezet op het Verre Oosten. CSAV heeft nog zeven schepen van 9.300 teu in bestelling. Deze komen in 2014 en 2015 in de vaart. Deze schepen zijn speciaal ontworpen voor de vaart op Zuid-Amerika. (Bron: Hapag-Lloyd)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neemeen abonnement op de nieuwsbrief