Hapag-Lloyd maakt honderden miljoenen euro’s verlies

1132

HAMBURG – Containerrederij Hapag-Lloyd heeft in de eerste negen maanden 224 miljoen euro verlies gemaakt. Dat was vorig jaar nog 56 miljoen euro. In het derde kwartaal tekende de rederij een bedrijfsresultaat op van ruim 31 miljoen euro in de plus.

Hapag-Lloyd ziet verlies met honderd miljoen oplopenHapag-Lloyd vervoerde in het derde kwartaal zes procent meer containers. De gemiddelde vrachtprijs daalde echter met bijna vijf procent. CEO Habbe Janssen is niet tevreden met het resultaat over het derde kwartaal, maar volgens hem zit Hapag-Lloyd op de goede weg. ‘Behalve de synergie-effecten van 300 miljoen dollar vanwege het samengaan met CSAV, snijden we verder in de kosten en optimaliseren we de verkoop.’

Drie kwartalen

In de eerste negen maanden van dit jaar vervoerde Hapag-Lloyd 4,3 miljoen teu. Dat is zes procent meer dan een jaar eerder. Ondanks de stijging van het transportvolume daalden de kosten met 46 miljoen euro tot 4,4 miljard euro. De gemiddelde vrachtprijs daalde in de eerste drie kwartalen met bijna vijf procent tot 1.432 dollar. De omzet daalde met 2,5 procent tot 4,9 miljard. Het bedrijfsresultaat daalde van ruim tachtig miljoen euro naar ruim veertig miljoen euro.

Uitdaging

Janssen verwacht dat 2015 opnieuw een uitdaging wordt. ‘Maar we hebben goede redenen om optimistisch te zijn. Met CSAV erbij, wordt Hapag-Lloyd de vierde containerrederij van de wereld. We zijn al marktleider op de Noord-Atlantische routes en worden straks ook een van de belangrijkste spelers in de Noord-Zuid routes. (Bron: Hapag-Lloyd)

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief