Zuid-Koreaanse Hanjin maakt bijna 200 miljoen dollar verlies

535

Hanjin Shipping heeft in het tweede kwartaal een verlies gemaakt van zo’n 195 miljoen dollar. Een jaar geleden maakte de rederij nog een verlies van bijna tachtig miljoen dollar. In de eerste zes maanden maakte de reder een verlies van ruim 410 miljoen dollar.

De containeractiviteiten van Hanjin zorgden ervoor dat het verlies nog enigszins beperkt bleef. De omzet in de containersector steeg in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar met bijna een procent naar 1,8 miljard dollar. In vergelijking met een jaar eerder daalde de omzet echter met bijna twaalf procent.

Hanjin Shipping maakt bijna 200 miljoen dollar verliesHet aantal vervoerde containers daalde met 5,4% naar 1,14 miljoen teu. Toch maakte de containersector een winst van zo’n 37 miljoen dollar. Dat kwam vooral door kostenbesparingen zoals het schrappen van onrendabele routes, besparingen op het bunkeren en het verlagen van operationele kosten.

Bulk

In het vervoer van bulk leed Hanjin een verlies van ruim 24 miljoen dollar. Dat is wel beter dan de 42 miljoen dollar verlies in het tweede kwartaal van 2013 en de 37 miljoen dollar verlies in het eerste kwartaal van 2014. De omzet in de bulk daalde in vergelijk met een jaar eerder met ruim 21 procent naar 147 miljoen dollar.

Verwachting

Hanjin verwacht voor de rest van het jaar een aantrekkende markt. ‘Met het oog op het hoogseizoen in de containermarkt, denken we meer teu te gaan vervoeren. En als de tarieven zich op een normaal niveau gaan stabiliseren, kan het resultaat verder omhoog. In de bulk verwachten we een normalisatie van de markt.’ (Bron: Hanjin)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief